Csernye-kör – 22,2 km

Tudtátok, hogy Bakonycsernye táblától tábláig közel 5 km hosszú? Pedig így van. 😀 Ekkora településen nem volt kérdés, hogy megpróbálkozunk egy félmaratoni távval is, na persze nem a közutakon. Szigorúan terepen! Aszfalton csak rövid, földutakat összekötő szakaszokon futtok majd.

FIGYELEM! A Csernye-kört szigorúan csak azoknak ajánljuk, akik legalább egyszer (de inkább többször) futottak már min. 21 km-t és gyakran terepeznek. Nem szépítjük, durva és kőkemény kihívás ez a táv, de ettől szép a futás. Legyőzni az akadályokat és egy picit önmagunkat is.

Van ám jó hírünk is. Minden emelkedő után lejtő következik, s ez 90%-ban a Csernye-körre is igaz. Akik futás közben szeretik a tájat csodálni, esetleg szelfit készíteni, nem fognak csalódni. Végigfuttok a Gaja-patak mellett, majd egy hosszú emelkedőn keresztül a szélerőműhöz juttok. Onnan egy kör következik a halastavak körül, s egy jó kis erdős szakasz után irány az Iznai szőlőhegy. Természetesen a fenyves nálatok sem maradhat ki, onnan pedig már egyenes út vezet a célig.

Frissítőpontok lesznek, de ajánlunk mindenkinek kulacsot a folyamatos folyadékpótlás miatt. Terepcipő nagyon erősen ajánlott, de erre már biztosan gondoltatok. Gyertek, s ismerjétek meg azokat a helyeket, amikre mi, bakonycsernyeiek olyan büszkék vagyunk!

Útvonal:

GPX fájl letöltés: 22_Csernye_Trail.GPX

Szintemelkedés

elevation 22,2 km

Útburkolat

utviszonyok_csernye-kör utviszonyok_csernye-kör

Pillanatképek a tájról

bányászkör1 bányászkör2 bányászkör3 bányászkör4